De samenwerking ontstond bij een zeiltocht met de schippers en het bestuur van Stichting Gooimeerzeilen op een Huizer botter.
De samenwerking ontstond bij een zeiltocht met de schippers en het bestuur van Stichting Gooimeerzeilen op een Huizer botter.

Samenwerking Gooimeerzeilen en Stichting Huizer Botters

Algemeen

HUIZEN - Stichting Gooimeerzeilen (GMZ) en de Stichting Huizer Botters gaan samenwerken.

Beide stichtingen hebben veel gemeen. Ze delen dezelfde passie, haven en vaargebied. Bovendien werken ze allebei met enthousiaste vrijwilligers.

Tijdens een zeiltocht op een van de Huizer botters met de vrijwilligers van GMZ zijn er ideeën ontstaan voor verdere samenwerking.

Enthousiast zeiler
Ciska Rugers volgde drie jaar geleden een cursus bij Gooimeerzeilen met haar dochter en is sindsdien een enthousiast zeiler en actief binnen de stichting.

Zij vertelt over het ontstaan van de samenwerking: "Eigenlijk gingen we gewoon een avond zeilen op een botter met al onze schippers en bestuursleden. We zien elkaar niet zo vaak, omdat iedereen op de tijd en dag dat het hem uitkomt met cursisten het water opgaat. Een avond botterzeilen is ideaal om elkaar goed te leren kennen."

Spelen met de wind
Aan boord bleek dat veel schippers over en weer elkaar al kenden. "Zo gaat dat met zeilers. Het leuke aan zeilen vind ik dat het hard werken en heerlijk ontspannen tegelijkertijd is. Heerlijk, het spelen met de wind, het water en de zeilen.

Botterschipper
Ciska legt de samenwerkingsverbanden uit: "Martin Vlaanderen is nu een botterschipper, maar enkele jaren geleden was hij ook schipper bij ons. Af en toe valt hij nog bij ons in. Zijn passie ligt nu bij de botters en het zeilen met groepen."

Een botterschipper heeft altijd een scheepsmaatje nodig. "Zijn vaste scheepsmaatje is Evelien Schipper, die nu bij ons een zeilcursus volgt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant