Working in black and white.
Working in black and white.

Zomerexpo Gooise Jungle in het Huizer Museum

Algemeen

HUIZEN - De zomerexpositie Gooise Jungle met tekeningen en aquarellen van Wildlife-kunstenaar Renso Tamse is van 3 juli tot en met 12 september in het Huizer Museum te zien.

Voor Remco Tamse, die het liefst zijn dagen doorbrengt in de bush met een camouflagetent en teken- en schilders­materiaal, vormen dieren zijn hele universum. Door ze te schilderen kan hij zijn gevoel en emoties over hun schoonheid en ook hun kwetsbaarheid uiten.

Natuurgetrouw
Dieren in het wild, zowel in verre landen als dicht bij huis, wil hij zo natuur­getrouw mogelijk uitbeelden en daarmee tegelijk ook aangeven dat we zuinig op ze moeten zijn.

De Gooise Jungle omvat een selectie van Tamse's werk en is een eyeopener voor jong en oud, want veel van de door hem geportretteerde dieren komen ook in 't Gooi voor.

Het museum organiseert rond de expositie verschillende work­shops, excursies en lezingen waarmee de verbinding wordt gelegd tussen kunst, natuur en 't Gooi. De tentoonstelling wordt afgesloten met een safari op de Huizerdag op 12 september.

Uit de krant