Afbeelding

Bijdrage voor Huizer organisaties van leden Rabobank

Algemeen

HUIZEN - Een laptop om het boekje te kunnen maken voor mensen die gebruik maken van de BoodschappenPlusBus in Huizen. Dat was een van de projecten die gisteren geld kreeg van het Coöperatiefonds van Rabobank Noord Gooiland.

Kinderboerderij Warande kreeg een bedrag om een leslokaal in te richten voor het geven van Natuur- en Milieueducatie aan schooklassen en andere bezoekers.

De kinderen die meedoen aan de KindervakantieWeek kunnen door de bijdrage straks met nieuw gereedschap hun hutten bouwen.

Sport
Tafeltennisvereniging Huizen wil met de gekregen bijdrage een project opzetten om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven met sport groot te worden.

Atletiekvereniging Zuidwal wil met het geld een opslagruimte maken om het sportmateriaal voor kinderen met een beperking op te slaan.

Nieuwe turnmatten komen er nu aan voor Gymnastiekvereniging Turnlust, zodat er veilig kan worden geturnd tijdens de wedstrijden.

Ouderen
Ouderen in Zorgcentrum De Bolder hebben behoefte aan een buitenruimte waar ze veilig kunnen zijn en ook hiervoor werd geld beschikbaar gesteld.

Tenslotte was er ook een donatie voor Techniekpact Gooi en Vechtstreek. Hierin ontwikkelen en geven leerlingen van College de Brink technieklessen aan leerlingen van basisscholen in Huizen, met als doel dat meer kinderen later techniek kiezen voor hun toekomst.

In totaal ontvingen 33 maatschappelijke organisaties een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank Noord Gooiland bij een bijeenkomst in het kantoor van de bank in Laren.

Leden
De ruim 11.000 leden van de bank waren van tevoren in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen op de  genomineerde projecten en initiatieven.

Er werd dit jaar bijna twee keer zoveel gestemd als voorgaande jaren: er werden meer dan drieduizend stemmen uitgebracht. Op basis daarvan zijn de gelden uit het fonds verdeeld over de projecten.

Uit de krant