Afbeelding

Huizer Museum verwelkomt toeristen uit alle hoeken van het land

Algemeen

HUIZEN - Het is drukker dan normaal in het museum, vertelt conservator Margriet van Seumeren. Want juist in de vakantie trekt het Huizer Museum meer bekijks.

"Ook van buiten Huizen, zelfs mensen van over de grens komen hier. En we zien dat bezoekers die hier vroeger woonden in de vakantie terugkomen naar de plek waar ze zijn opgegroeid en dan ook de tijd nemen om het museum te bezoeken."

Praten
Als het druk is in het museum loopt Van Seumeren ook meer rond om met bezoekers te praten. "Om ruggespraak te hebben. Dan wil ik weten waar ze vandaan komen, wat hun beweegreden is om naar het museum te komen. Je bent toch wel bezig met hoe we onze doelgroep kunnen verbreden."

Ze werkt twee dagen per week in het museum en vindt het belangrijk om deze feedback te krijgen. Met die terugkoppeling kunnen ze natuurlijk weer aan de slag.

Kinderen vrij
In de vakantie zijn natuurlijk ook de kinderen vrij van school en dat biedt meer ruimte om een dagje erop uit te gaan. Van Seumeren geeft aan dat daar rekening mee wordt gehouden

"Wij denken wel na over de vakantie en je weet dat je in deze maanden ook kinderen kan bereiken. Dus daar probeer je dan ook op in te zetten. We proberen die tentoonstellingen daarom ook aantrekkelijk te maken voor kinderen door bijvoorbeeld workshops te organiseren. We hadden laatst een tekenworkshop en je ziet dat dit goed loopt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant