Monique Soeteman tijdens haar garagesale.
Monique Soeteman tijdens haar garagesale.

Hoe is het met ... Monique die 300 km door Vietnam fietste

Algemeen

HUIZEN - In de serie Hoe is het met … ? blikken we terug en vooruit met mensen die al eerder in de krant stonden met een verhaal. Deze keer spreken we met Monique Soeteman.

Afgelopen februari fietste zij ruim 300 kilometer door Vietnam om samen met de organisatie Cycle4Girls geld op te halen, bestemd voor meisjes in ontwikkelingslanden.

Reacties
Monique stond in september 2014 in de krant met haar verhaal. Ze kreeg veel reacties op het interview dat ze had gedaan met deze krant vorig jaar augustus.

"Mensen herkenden me op een gegeven moment. Ze vonden het heel goed dat ik het ging doen en de reacties waren eigenlijk allemaal heel positief."

Niet alleen kreeg ze veel mondelinge steun, het trok ook mensen die haar wilden helpen. "Er zijn bijvoorbeeld mensen bij mijn garagesale terechtgekomen via het interview in de krant."

Streefdoel
Het streefdoel van de Huizerse was om 3.000 euro op te halen, zodat ze mee kon met de fietstocht. Het bleek nog best een uitdaging om dat te bereiken.

"Pas op het laatste moment zag ik dat ik dat bedrag ging halen. Ik ben er uiteindelijk zelfs wat overheen gegaan, maar het was geen makkelijke opgave om het geld bijeen te krijgen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant