Bij een hittegolf heerst er topdrukte in zwembad Sijsjesberg.
Bij een hittegolf heerst er topdrukte in zwembad Sijsjesberg.

Sijsjesberg: Op een warme dag komen er al gauw zo'n 3.000 bezoekers

Algemeen

HUIZEN - Voor veel mensen is de zomer een tijd van ontspanning en vrijheid, maar voor een handjevol mensen is dit juist het belangrijkste en drukste seizoen.

In deze serie volgen wij deze deze mensen en krijgen wij een kijkje in de keuken. Deze week het reilen en zeilen van zwembad Sijsjesberg.

Hittegolf
"Ik was bezig om acht ballen in de lucht te houden." Erik Oldenzeel, bedrijfsleider bij zwembad Sijsjesberg, blikt terug op de hittegolf van begin van juli.

"Normaal gesproken ben ik hier rond half negen, maar op dit soort dagen ben ik hier vaak toch wel vanaf zes uur 's ochtends, afhankelijk van hoever we zijn met de voorbereidingen."

Het weer
Het weer is logischerwijs één van de belangrijkste factoren voor het aantal bezoekers van het zwembad. Helemaal als er voor meerdere dagen een hittegolf wordt afgekondigd, weet Oldenzeel dat het echt druk kan worden.

"Als ik er dan eerder ben, moeten er een hoop dingen worden gedaan. Het belangrijkste is natuurlijk dat het water in orde is. Je controleert of er niets met de pompen is. Vervolgens kijk ik hoe het er in het snoephuisje uitziet, of alle machines aanstaan en ik zet alvast de deur open voor wat koele lucht."

Logistiek
Omdat er veel meer mensen op het zwembad af komen op zo'n hete dag, is ook de logistiek een belangrijk punt op de agenda.

"Je zorgt dat er genoeg bekertjes in de koffieautomaten zitten, dat er genoeg toiletpapier is, maar ook dat er voldoende wisselgeld en snoepkaarten op voorraad zijn bij de kassa."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant