Remon Cieraad is trots op het vrijwilligerswerk dat hij doet.
Remon Cieraad is trots op het vrijwilligerswerk dat hij doet.

Vrijwilliger bij de politie: 'In uniform voel ik mij anders'

Algemeen

HUIZEN - Als Remon Cieraad zijn politie-uniform aantrekt, dan wil hij zich ook nuttig maken. Hoewel het nooit een roeping was om bij de politie te gaan, blijkt hij als een vis in het water te functioneren.

Hij is enthousiast, energiek en niet op zijn mondje gevallen. "Als je de wil hebt om bij de vrijwillige politie te gaan, dan zou ik het zeker aanraden. Het is heel erg leuk, zeker als je iets voor de maatschappij wilt betekenen."

Lange wachttijden
Cieraad vertelt dat hij vroeger nooit wist dat de vrijwillige politie bestond. Hij hoorde hier voor het eerst over toen hij zich een jaar of tien geleden op het politiebureau in Huizen ergerde aan de lange wachttijden.

"Er waren emblemen gestolen van de auto van mijn vrouw en daarvan wilde ik aangifte doen. Ik was aan het wachten, aan het wachten en nog eens aan het wachten. Op een gegeven moment was ik aan de beurt en werd ik geholpen door een hoofdagent."

Extra handjes
"Ik vroeg hem waarom ik zo lang moest wachten en of hij als hoofdagent niet iets beters te doen had. Hij vertelde mij dat ze graag extra handjes wilde hebben en duwde mij een folder in de hand over de vrijwillige politie."

Het idee sprak Cieraad direct aan. "Het kwam voor mij op een moment dat ik mijn zaak, een textielgroothandel, had verkocht. Hoewel ik daar in loondienst bleef werken, wilde ik er wel iets bij doen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant