Havenmeester Thijs Smit is helemaal op zijn plek. 'Ik vind het hier prima!'
Havenmeester Thijs Smit is helemaal op zijn plek. 'Ik vind het hier prima!'

Havenmeester: 'Vanuit de haven ontdekken de mensen echt het Gooi'

Algemeen

HUIZEN - Voor veel mensen is de zomer een tijd van ontspanning en vrijheid, maar voor een handjevol is dit juist het belangrijkste en drukste seizoen.

In deze serie volgen wij deze mensen en krijgen wij een kijkje achter de schermen. Deze week het laatste artikel van deze zomerreeks, waarin we een kijkje nemen in de keuken van Theo Smits. Hij is havenmeester in de haven van Huizen.

Samen met een andere collega en oproepkrachten is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de haven naast het Nautisch Kwartier.

Dobberen
De haven van Huizen ligt er rustig bij. De bootjes dobberen op het water en de zon schijnt lekker. Het is een rustige donderdagmiddag voor Theo Smits, aangezien de meeste mensen al op het water zitten.

Smits is tweede havenmeester en sinds een jaar werkzaam in Huizen. De haven naast het Nautisch Kwartier heeft 408 vaste ligplaatsen. Daarnaast is er nog een stuk van 300 meter vaste kade waar de havenmeester passanten kan laten aanmeren. "Het is voor mij een sport om dan zo veel mogelijk boten achter elkaar te krijgen," vertelt Smits enthousiast.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant