De overwinning van Zuidvogels tegen Huizen resulteert nu ook in het uitschakelen van Huizen in de beker, terwijl Zuidvogels door is.
De overwinning van Zuidvogels tegen Huizen resulteert nu ook in het uitschakelen van Huizen in de beker, terwijl Zuidvogels door is.

Zuidvogels door in beker, Huizen niet

Algemeen

HUIZEN - Zuidvogels is door in de beker, ondanks een verlies tegen Purmersteijn afgelopen zaterdag. Dit heeft de club te danken aan een 2-2 van buurclub Huizen tegen SDO. Huizen zelf gaat niet door.

Zuidvogels had aan een gelijkspel tegen Purmersteijn genoeg om het lot in de beker in eigen hand te houden. De club voerde met 4 punten uit 2 wedstrijden de ranglijst aan.

Rode kaart
In de wedstrijd tegen Purmersteijn kreeg Lesley Vlieger al snel een rode kaart. Met 10 man moest Zuidvogels het toen verder opnemen tegen de ploeg uit Purmerend. Uiteindelijk werd met 1-2 verloren.

Zuidvogels was daarom afhankelijk van de uitslag van SDO tegen Huizen. Vlak voor tijd stond het 2-1 voor SDO. Bij die stand was Zuidvogels uitgeschakeld. Drie minuten voor tijd maakte Huizen echter gelijk. Dat betekende een 'narrow escape' voor Zuidvogels, met veel dank aan de buurclub.

Laatste
Huizen eindigde door het gelijkspel tegen SDO met twee punten uit 3 wedstrijden op de laatste plaats in de poule. SDO werd derde met een punt meer.

Dit betekent dat uiteindelijk de eersteklassers Purmersteijn en Zuidvogels doorgaan naar de volgende ronde. De hoofdklassers Huizen en SDO zijn uitgeschakeld.

Uit de krant