Nadiah (links) in actie tijdens het NK judo.
Nadiah (links) in actie tijdens het NK judo.

Nadiah Krachten 5e op NK judo

Algemeen

HUIZEN - Nadiah Krachten uit Huizen is vijfde geworden tijdens het NK judo in Rotterdam afgelopen weekeinde. Het aanstormende talent is pas 14 jaar.

In totaal streden 115 judoka's om de nationale titels. In veertien klassen gingen 54 dames en 61 heren op jacht naar het eremetaal. Met een sterk deelnemersveld met toppers, outsiders, kampioenen en aanstormende talenten.

Reserve
Nadiah Krachten kwam zaterdag in actie in de gewichtsklasse tot 52 kg. Ze had zich als 1e reserve geplaatst via het kwalificatietoernooi. Ze hoorde pas de dinsdag ervoor dat zij mocht deelnemen.

De judoka van SportInstituut Rebel verloor haar eerste partij op straffen en behaalde een verdiende overwinning in haar tweede partij. In de finalepartij voor de derde plaats werd gestreden tegen Kim Franssen. Een mooie partij die werd verloren.

Beloning
Met een 5e plaats kan Nadiah toch terugkijken op een zeer geslaagd nationaal kampioenschap. Het is een beloning voor haar trainingsarbeid, inzet en doorzettingsvermogen. Als nationaal talent traint Nadiah bij selectietalenttrainingen die worden gegeven op steunpunten van de judobond, maar haar thuishaven is de wedstrijdgroep van Sportinstituut Rebel.

Het seizoen is nog maar kort begonnen. De komende weken en maanden staan voor Nadiah in het teken van de judotoernooien die door de judobond als meetmoment worden aangewezen. Met goede klasseringen op deze toernooien kan Nadiah door de bond worden uitgenodigd voor de internationale toernooien.

Uit de krant