Afbeelding

Politie schiet inbreker neer

Algemeen

HUIZEN - De politie heeft vannacht aan de Westkade in Huizen een aantal mensen gearresteerd die betrokken waren bij een inbraak in Bussum. Hierbij is een inbreker neergeschoten. 

Op dit moment wordt er daarom ook nog sporenonderzoek verricht aan de Westkade. Daarvoor is een deel van de straat afgezet.

Gevolgd
De politie zou de overvallers hebben gevolgd na de overval en vervolgens hebben aangehouden. Hierbij is ook een politiehelikopter ingezet, die lang boven het gebied heeft gevlogen.

Update
Het zou gaan om zes verdachten die allen zijn aangehouden na een poging tot inbraak in een winkel op de Nassaulaan in Busum. De inbreker die is neergeschoten, raakte hierbij gewond.

De politie werd gewaarschuwd rond 03.45 uur toen het alarm van de winkel afging. Zij troffen de verdachten niet meer aan in de omgeving. Bij de daarop volgende zoekactie werden meerdere politieagenten en een politiehelikopter ingezet.

Huizermaatweg
Drie daders werden gespot in Huizen in de omgeving van de Huizermaatweg. Bij hun aanhouding loste een agent een schot en werd een van de verdachten in het been geraakt. Later die nacht werden nog drie mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de inbraak

Alle verdachten zitten nog vast. De gewonde verdachte werd voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Bij de inbraak werd niets buitgemaakt. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Uit de krant