Hoe het bouwvolume er naast de Krachtcentrale uit gaat zien, wordt voorlopig nog niet bekend.
Hoe het bouwvolume er naast de Krachtcentrale uit gaat zien, wordt voorlopig nog niet bekend.

Nog geen duidelijkheid Krachtcentrale

Algemeen

HUIZEN - Peter Kos en Pieter Hogenbirk die met Peter Kos BV de Krachtcentrale zouden mogen gaan ontwikkelen, hebben nog steeds geen duidelijkheid over wat er precies naast het pand gebouwd gaat worden. Pas medio 2016 kan Thales op zijn vroegst duidelijkheid verschaffen over uitbreidingsplannen.

Dit staat in de notitie aan de commissie Fysiek Domein die woensdag 25 november bijeenkomt. Hierin wordt het gesprek teruggekoppeld dat maandag heeft plaatsgehad tussen de partijen en de gemeente.

Overleg
In dat gesprek is wel aangegeven dat het eerder maximaal opgegeven volume van 3.500 m3 nog steeds van toepassing is. In de tender zou 600 m3 zijn vermeld. 'Er is bereidheid om samen te overleggen in welke vorm deze uitbreiding kan worden geoptimaliseerd. Dit overleg wordt op korte termijn opgestart.'

De beide heren wonnen de aanbesteding en willen het pand en omgeving ontwikkelen tot een bruisend gebied met onder andere een lesruimte, galerie, restaurant en plaats voor creatieve bedrijfjes. Een eventueel kolossaal gebouw ernaast kan roet in deze plannen gooien.

Uit de krant