Afbeelding

Huizer pand safehouse te smokkelen vluchtelingen

Algemeen

HUIZEN - Een Huizens pand heeft gediend als safehouse voor vluchtelingen die op het punt stonden naar Engeland gesmokkeld te worden. Dat heeft de marechaussee vandaag bekendgemaakt. Afgelopen maand werd een bende van mensensmokkelaars opgerold. 

De bende mensensmokkelaars had het plan om met een boot asielzoekers naar Engeland te brengen. De bende kon worden opgerold toen een boot met 24 vluchtelingen en twee verdachten op het punt stond om de oversteek te maken. Dat kon worden voorkomen. Er werden twee mensen aangehouden, waarop een lang onderzoek volgde. 

Safehouse
Het onderzoek leidde de marechaussee naar Huizen waar het safehouse werd gevonden. Het pand werd gebruikt om asielzoekers op te vangen voordat ze naar de haven werden gebracht voor de overtocht naar Engeland. Ze kregen daar instructies voor de overtocht.

Voor zover bekend heeft de marechaussee geen Huizer verdachten aangehouden, wel werd een groepje Bussumers opgepakt. De marechaussee stelt met het tegenhouden van de overtocht een ramp te hebben voorkomen. 

Uit de krant