Links komen de dieren en rechts de 'mensendingen' in het nieuwe gebouw van de kinderboerderij. Schets: Min2 bouw-kunst
Links komen de dieren en rechts de 'mensendingen' in het nieuwe gebouw van de kinderboerderij. Schets: Min2 bouw-kunst

Overeenkomst nieuwbouw kinderboerderij ondertekend

Algemeen

HUIZEN - Wethouder Janny Bakker en directeur Lawrence Bosschaart van Bink Bouw hebben vanmiddag de overeenkomst ondertekend die de nieuwbouw van Kinderboerderij de Warande in het Stadspark mogelijk gaat maken.

Bink Bouw werkt hierin samen met de architecten Jetty en Maarten Min van Min2 bouw-kunst. Zij maakten het voorlopige schetsontwerp dat als beste werd verkozen door de betrokken partijen.

Driehoekige vorm
Het gebouw wordt in een driehoekige vorm gebouwd, omdat het op het Huizer gedeelte van de kinderboerderij moet komen. Het andere deel ligt in Blaricum.

Het bestaat uit twee gedeelten, waarbij de 'mensendingen' rechts een plaats krijgen en de dieren links. Door het doortrekken van de steunbalken tussen de twee gebouwen lijkt het één geheel.

Informatiebijeenkomst
De plannen worden nu definitief uitgewerkt en als er een definitief ontwerp is, komt er nog een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Verwacht wordt dat dit in het voorjaar zal zijn.

In het gebouw zal ruim plek zijn voor educatie. Ook komt er dagbesteding van de Stichting Philadelphia en werkervaringsplekken voor Tijd voor Meedoen van Versa Welzijn.

Oplevering
Als alles volgens plan verloopt, kan in september dit jaar gestart worden met de bouw. In maart 2017 kan dan de oplevering plaatsvinden en is het gebouw klaar voor gebruik.

Lees woensdag meer in het HuizerNieuws.


Lawrence Bosschaart van Bink Bouw en wethouder Janny Bakker ondertekenen de papieren.

Uit de krant