Het speeltuintje waar de naalden gevonden werden.
Het speeltuintje waar de naalden gevonden werden. Bob Awick
Update

Injectienaalden speeltuin zijn medisch afvalmateriaal

Algemeen

HUIZEN - De injectienaalden die lange tijd zijn gedumpt rond een speeltuintje aan de Kamperzand zijn medisch afvalmateriaal. De naalden bevatten geen sporen van drugs zoals heroïne of cocaïne, zoals eerder werd gedacht.

Dit blijkt uit beantwoording op vragen die eerder waren gesteld door de fractie van CDA Huizen. Eerder maakten bezorgde bewoners van de straat in Huizen melding van spuiten en injectienaalden die dagelijks gevonden werden bij een speeltuintje in de straat. Ouders waren bezorgd over de veiligheid van hun kinderen.

Onderzoek
Na de media-aandacht is de politie meer gaan patrouilleren en heeft een van de agenten een spuit gevonden. Deze is meegenomen en onderzocht door de afdeling Forensische Opsporing. Uit dit onderzoek blijkt dat er geen sporen zijn van drugs.

"Voor de politie betekent dit dat zij het onderzoek niet speciaal hoeft te richten op drugsgebruikers die injecteren of dealers van harddrugs", zo staat in de beantwoording.

Rustig
Bewoners zijn blij met de aandacht en de vragen die zijn gesteld. ''Sinds de vondst van de spuit is er niets meer neergegooid. Het is de hele week rustig", vertelt een bewoonster.

Update
"Dat was te vroeg gejuicht", laat ze vandaag, donderdag 11 februari, weten. "Ik heb net weer een spuit gevonden op de Hoornse Hop. Ik heb de politie gebeld en die komt hem ophalen."        

Uit de krant