De Oude Loods van het Goois Natuurreservaat die gebruikt wordt als verzamelplek voor de vrijwilligers, stamt uit de jaren vijftig.
De Oude Loods van het Goois Natuurreservaat die gebruikt wordt als verzamelplek voor de vrijwilligers, stamt uit de jaren vijftig.

De Oude Loods van GNR op de schop

Algemeen

HUIZEN - De meeste organisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers. Bij het Goois Natuurreservaat (GNR) is hun aantal de laatste jaren alleen maar gestegen. De Oude Loods, de wekelijkse verzamelplek van zo'n 47 vrijwilligers, moet er zelfs voor op de schop.

Het is te klein geworden. Half april werd het startsein gegeven, na de zomer hopen ze de verbouwing afgerond te hebben.

Werkloods
Dinsdag- en woensdagochtend verzamelen de vrijwilligers zich in de Oude Loods aan de Langerhuizerweg. Het is al ruim 60 jaar het domein van het GNR en vroeger werd het gebruikt als werkloods.

Tijdens de verbouwing wordt een aantal muren doorgebroken, komt er een nieuwe keuken en komen er openslaande deuren. Ook aan de buitenzijde wordt er het een en ander opgeknapt.

Steun
Jaap Vlaanderen van het GNR houdt zich onder meer bezig met het coördineren van het vrijwilligerswerk. Hij is blij met de steun die ze, ook voor deze verbouwing, uit de omgeving krijgen.

"Dankzij de hulp van een aantal Huizense bedrijven, waaronder Heijmans, Kloosterman en Phoenix, kunnen we de verbouwing realiseren. Natuurlijk zullen onze vrijwilligers meehelpen en krijgen we een bijdrage van de Stichting Steun Goois Natuurreservaat."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant