Afbeelding

De historie herleeft met Erfgooiersdag

Algemeen

HUIZEN - Het Hart van Huizen organiseert vandaag, 6 mei, voor de elfde keer de Erfgooiersdag. De lekkerste en leukste producten, oud-Hollandse spelletjes, een kinderboerderij en oude ambachten, maar vooral het echte Huizen met haar gezellige dorpskern in authentieke sfeer zijn te ontdekken op deze dag tussen 11.00 en 18.00 uur.

Op de jaarmarkt 'oude stijl' zijn kramen van winkeliers, aangevuld met producten die horen bij de uitstraling van een streekmarkt. Er wordt teruggegrepen naar de geschiedenis van de Erfgooiers, de van oudsher verenigde boeren uit het Gooi.

Ambachten
Door het hele centrum zijn er oude ambachten te bewonderen, tractoren voor een fotomomentje en kinderen kunnen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes of een kijkje nemen bij de kinderboerderij. Uiteraard zijn de winkels in het Hart van Huizen geopend.

Ook aan de innerlijke mens is ruimschoots gedacht. Alle terrassen staan op volle sterkte uit en op het Oude Raadhuisplein staat een aantal foodtrucks waar diverse heerlijkheden te verkrijgen zijn: de lekkerste Griekse gerechten, tosti's, vis, poffertjes, BBQ, koffie en ijs. Voor iedere smaak voldoende keus.

Klepperman
Uiteraard klinkt er muziek en op straat komt u 'echte' Erfgooiers tegen. Op het Oude Raadhuisplein treden de dansers van de Klepperman tussen 13.30 en 16.30 uur op.

Naast Lunchroom Chicara worden de hele dag historische beelden vertoond en zijn er voordrachten van Rob de Zwart over de Gooische Moordenaar en van Bert Schaap in het Huizer Café.

Kerk
De Oude Kerk en de toren zijn van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor bezichtiging. De klederdrachtgroep presenteert om 12.00 uur en 14.00 uur voor de kerk de klederdracht van Huizen.

Frans Ruijter en Henk Molenaar verzorgen in de kerk een lezing over de erfgooiers. De inloop voor deze lezing start om 16.00 uur, de lezing is om 16.15 uur en duurt tot 17.45 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant