Alle tafels en stoelen zijn op één hoop gegooid. Foto's: Insolar
Alle tafels en stoelen zijn op één hoop gegooid. Foto's: Insolar

Terras Insolar overhoop gehaald

Algemeen

HUIZEN – Drie jongeren hebben in de nacht van dinsdag op woensdag flink huisgehouden op het terras van restaurant Insolar. Alle tafels en stoelen van het restaurant zijn in korte tijd op een stapel gegooid. De eigenaren plaatsten de foto's op Facebook en kregen veel bijval van inwoners. ''Hersenloos, kansloos, hobbyloos", reageert iemand. 

"Binnen vier minuten is het gebeurd", schetst Sten Mouissie. Samen met zijn broer Don is hij eigenaar van restaurant Insolar aan het Oude Raadhuisplein. Ze hebben de camerabeelden terug zitten kijken. Op de beelden is te zien hoe drie jongens in de nacht van dinsdag op woensdag arriveren bij het plein. "Een op de scooter en twee op de fiets."

In korte tijd worden alle stoelen en tafels van het terras op een hoop gegooid. ''In hun ogen is het waarschijnlijk een lolletje. Ze moesten flink aan de bak."

Doelbewust
Volgens Mouissie lijkt het op een geplande actie. "Het lijkt wel alsof ze hier doelbewust heen gekomen zijn. Ze komen aan en parkeren de fietsen en scooter, om na het incident weer te vertrekken." De schermen en plantenbakken zijn heel gebleven, de tafels en stoelen zijn licht beschadigd. "Maar gelukkig valt het mee."

De broers hebben melding gedaan bij de wijkagent. ''Die zei al dat het duidelijk merkbaar is dat de examens zijn afgelopen en jongeren te veel tijd hebben." Tot op heden is nog niet bekend wie het zijn, maar heel veel zin in een klopjacht op de jongeren hebben de eigenaren niet. "Wij willen hier verder niet te veel tijd in steken", vertelt Sten Mouissie. 

Boodschap
Wel heeft hij nog een boodschap voor de ouders. "Houd je kids in de gaten."

De puinhoop op het terras.

Normaal gesproken hoort het terras er zo bij te staan.

Uit de krant