Sanne (14) doet voor het eerst mee met de triatlon en is de afgelopen maanden hard aan het trainen.
Sanne (14) doet voor het eerst mee met de triatlon en is de afgelopen maanden hard aan het trainen.

Sanne (14) traint voor haar eerste triatlon

Algemeen

HUIZEN - Sanne Boomsma (14) zal over een kleine maand voor het eerst meedoen met de kortste afstand van de triatlon in Huizen. Om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen, doet ze mee aan de cursus Start2Tri. Hiermee wordt ze binnen 16 weken klaargestoomd voor het evenement.

Een wisseltraining van een half uur fietsen en drie kwartier lopen staat deze zaterdag op het programma. Bij het hardlopen is het belangrijk dat ze goed let op haar hartslag; gedurende drie sessies van 12,5 minuut moet haar hartslag tussen de 126 en 167 slagen blijven. Het is een van de trainingen die worden ingepland tijdens de cursus Start2Tri.

Basis
De cursus is in het leven geroepen om mensen een goede basis te bieden voor het meedoen aan de triatlon, met als einddoel 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen.

Het is een initiatief van zwem- en polovereniging IJsselmeer, atletiekvereniging Zuidwal en de Stichting Triathlon Huizen. Via de zwemvereniging is de 14-jarige Sanne in aanraking gekomen met de triatlon.

Uitdaging
"Ik zwem al acht jaar wedstrijden en heb daar alles wel gedaan. Ik zwem regionaal en daar ben ik goed in. Ik zocht dus een nieuwe uitdaging en het leek me wel interessant om te kijken hoever ik zou komen", vertelt Sanne.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant