Het maatschappelijk diner vindt dit jaar op maandag 7 november plaats.
Het maatschappelijk diner vindt dit jaar op maandag 7 november plaats.

Aftrap Maatschappelijk Diner 2016 met toost

Algemeen

HUIZEN - Het Maatschappelijk Diner 2016 is vanmiddag afgetrapt met een diner-denktank in Hotel Newport. Hierbij zijn de taken verdeeld en is een toost uitgebracht op het komende evenement.

Het Maatschappelijk Diner is een evenement waarbij bedrijven, gemeenten en organisaties elkaar ontmoeten tijdens een informeel diner.

Matches
Het doel is elkaar beter te leren kennen en afspraken te maken over samenwerking. Die afspraken worden 'matches' genoemd.

De verschillende aanwezigen zullen in groepen van ongeveer tien man elkaar aan verschillende tafels spreken. In de gesprekken wordt er gekeken wat de partijen voor elkaar kunnen betekenen.

Tafelvoorzitters
Aan tafel zorgen tafelvoorzitters dat partijen elkaar leren kennen en ontdekken wat ze voor elkaar en de maatschappij kunnen doen. "In de afgelopen jaren zijn tijdens eerdere diners honderden matches gerealiseerd. Daarmee werd een bijdrage geleverd aan een mooier, socialer Huizen", aldus de organisatie.

Daarbij gaat het niet om geld of sponsoring, maar om ondersteuning op het gebied van kennis, netwerken, materiaal, creativiteit of faciliteiten. Bedrijven of serviceclubs beoordelen zelf wat ze kunnen of willen bieden", vertelt de organisatie.

November
Het diner vindt plaats op maandag 7 november in Hotel Newport. Gastvrouw is Maartje van Weegen. Net als in voorgaande jaren zal het college van burgemeester en wethouders namens de gemeente aanwezig zijn.

Uit de krant