In het Huizer Museum wordt druk gewerkt aan de jubileumtentoonstelling rondom het twintigjarig bestaan van de Atelierroute.
In het Huizer Museum wordt druk gewerkt aan de jubileumtentoonstelling rondom het twintigjarig bestaan van de Atelierroute.

Tentoonstelling Jubileum Atelierroute

Cultureel

HUIZEN – Het Huizer Museum opent woensdag ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Atelierroute een jubileumtentoonstelling. In het museum komt onder meer een atelier waar elke week iemand zal werken. Ook komt er in de herfstvakantie een speciale workshop van kunstenaars voor kinderen.

Al sinds 1996 komen bezoekers van heinde en verre om in het tweede weekeinde van oktober binnen te kijken bij ateliers in Huizen. Waar de organisatie ooit begin met een klein groepje staat de teller dit jaar op 47 deelnemers.

Delen
Om bij dit heugelijke moment stil te staan, wilde de Atelierroute dit jaar extra groot uitpakken. Als overkoepelend thema is gekozen voor 'het ontembare verlangen om te delen'.

"Delen doen wij als kunstenaars al 20 jaar. Wij deelden al ver voordat Facebook bestond. Omdat mensen mogen kijken en zelfs aan de kunstwerken mogen komen. Dichter bij een werk zul je niet komen, in galerijen mag dat vaak niet", betoogt voorzitter Michiel Linders.

Jubileum
Hij is namens de Atelierroute nauw betrokken bij de opzet van dit jubileum. "Dat is het leuke van de route. Dat iedereen zo dichtbij mag komen. Je ziet ook van alles voorbijkomen: gezinnen met kinderen, vriendengroepen en jonge stelletjes", vertelt Linders.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant