Eind vorige jaar werd de 500ste lamp vervangen voor led. In totaal moesten er 9.535 vervangen worden.
Eind vorige jaar werd de 500ste lamp vervangen voor led. In totaal moesten er 9.535 vervangen worden.

Huizen op Nationale Klimaattop

Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente is vandaag aanwezig op de Nationale Klimaattop in Rotterdam. Ze is uitgenodigd om andere overheden te inspireren op het gebied van led en andere vormen van energiebesparing in de openbare verlichting.

De gemeente Huizen is namelijk de eerste gemeente die alle lampen in de openbare ruimte heeft vervangen door ledverlichting. Dit is gebeurd met retrofitlampen, die in de al aanwezige armaturen passen.

VerLED
De beheerder van de Openbare verlichting in de gemeente is Thomas Wittekamp: "We zijn de eerste gemeente waar letterlijk elke lantaarn 'verLED' is. Om die reden zijn we ook uitgenodigd bij de Nationale Klimaattop. Ik ga andere overheden meenemen in verduurzamen, zodat zij bijvoorbeeld ook ledverlichting toe gaan passen in de openbare verlichting. "

Tijdens de Nationale Klimaattop wordt het klimaatakkoord van Parijs vertaald naar concrete acties in Nederland. Decentrale overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven komen samen om bestaande klimaatacties te versnellen, te verbreden en te verdiepen en om nieuwe initiatieven te lanceren.

Uit de krant