Afbeelding
Foto: Bob Awick

Huizen, Blaricum en Gooise Meren slaan handen ineen tegen jonge drugsdealers

Politie & Justitie

HUIZEN - De gemeente Huizen heeft samen met buurgemeenten Blaricum en Gooise Meren bestuurlijke maatregelen genomen tegen twee jonge mannen van 19 jaar.

Het in Huizen woonachtige tweetal werd op 30 januari door de politie aangehouden na een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Het is aannemelijk dat zij dealden in harddrugs.

Daarom zet de gemeente bestuurlijke maatregelen in om het dealen te stoppen en herhaling te voorkomen. De jongeren is een zogeheten last onder dwangsom opgelegd. Dat houdt in dat zij een fors bedrag van 5.000 euro per overtreding per dag moeten betalen wanneer zij opnieuw in de fout gaan.

‘Misdaad loont niet’
Jongeren weer op het rechte pad krijgen, dat is het doel van de gemeente met het bestuurlijke dwangmiddel. Omdat het aannemelijk is dat de jongeren niet alleen in de gemeente Huizen drugs verhandelden, maar ook in andere gemeenten, zetten ook de gemeenten Blaricum en Gooise Meren dit bestuurlijke dwangmiddel in.

Burgemeester Niek Meijer: “Misdaad loont niet! Dat is onze boodschap naar jongeren die dreigen in de verleiding van het snelle geld te komen. Wij willen een veilige samenleving en daar zetten wij met deze bestuurlijke maatregel zwaar op in. Dat doen we niet zomaar. Met de gemeenten waar deze jonge inwoners ook actief waren slaan we de handen ineen. Met een tweeledig doel. Deze jongeren staan namelijk op een punt in hun leven, waarin ze kunnen kiezen welk pad ze voor de toekomst willen bewandelen. Daarvoor bieden wij ook hulp en begeleiding aan. Met deze maatregel helpen wij de samenleving én deze jongeren.”

Melding maken
De gemeente vraagt om bij verdachte situaties een melding te maken bij de politie via 0900-8844, rechtstreeks bij uw wijkagent of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. “Ogen en oren van bewoners zijn onmisbaar bij het bestrijden van drugshandel, zoals ook in deze casus.”

Uit de krant