Dennis van der Graaff (l) en Pierre Glaser werden aangezien als inbrekers, maar dat bleek een grote vergissing.
Dennis van der Graaff (l) en Pierre Glaser werden aangezien als inbrekers, maar dat bleek een grote vergissing.

'Ik kreeg een belletje dat ik werd gezocht'

Politie

HUIZEN - Drie mannen zijn door een vervelend misverstand aangeduid als mogelijke inbrekers die gezocht werden voor een diefstal. Na contact met de politie is geconstateerd dat er inderdaad niets aan de hand was. 

Vorige week zondag verscheen er een bericht op Burgernet dat de politie op zoek was naar drie mannen in de buurt van de Draaikom. Ze zouden zich verplaatsen in een klein busje met daarop een blauw logo met de letters 'wouters'.

Grap
Een van de mannen zou blank en kaal zijn. "In eerste instantie dacht ik dat het een grap was", vertelt Dennis van der Graaff, ook wel de 'blanke, kale man' en bestuurder van het busje.

Samen met Pierre Glaser en nog een derde man heeft hij een bizarre week achter de rug. Graag willen ze uitleggen wat er die avond is gebeurd. "Wij waren voor een bijeenkomst bij de Draaikom die zaterdagavond. Achteraf ben ik daar mijn fietssleutel kwijtgeraakt", vertelt Glaser.

"Wij zijn met zijn allen gaan zoeken, maar niemand kon iets vinden. Ik heb ook geen reservesleutel meer, dus dat slot zouden we niet open krijgen."

Gekraakt
Al snel ontstond het plan om te kijken of het slot gekraakt kon worden. "Ik ben stukadoor en heb dus van alles bij me. Ik was met de auto van mijn werk en besloot deze voor het hek te zetten", vertelt Dennis van der Graaff.

Het slot werd met behulp van gereedschap opengebroken. "Wij hebben daar nog wel even over gedaan. Ik zei nog voor de gein: wat zullen mensen wel niet denken'', zegt Van der Graaff. Toen het slot geopend was, praatten de heren nog even na bij het busje.

Gezocht
De volgende ochtend schrok Van der Graaff, die op dat moment in de kerk bezig was, zich een hoedje toen hij door vrienden gebeld werd. Een buurtbewoner had de politie gebeld en vervolgens werd door de politie een bericht via Burgernet verzonden met de signalementen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant