Een impressie van de Keucheniushof.
Een impressie van de Keucheniushof.

Raad enthousiast over Keucheniushof

Politiek

HUIZEN - De gehele raad was donderdagavond zeer enthousiast over de Keucheniushof. Er werd zelfs gesproken van een 'historische' avond.

"Er is wat te vieren", verwoordde een van de raadsleden de sfeer van de avond. Iedereen was het er over eens dat er na jaren gesteggel over het gebied rond de Keucheniusstraat nu eindelijk schot in de zaak kan komen. 

Modellen
Samen met winkeliersvereniging Hart van Huizen, de Vrienden van het Oude Dorp, de bewoners/omwonenden en het Huizer Initiatief Platform zijn zes modellen uitgewerkt voor de invulling van het braakliggende terrein. Uiteindelijk spraken zij  een voorkeur uit voor de Keucheniushof.

Dat model levert niet het gewenst geld op, maar heeft wel geleid tot een breed draagvlak. Dat vond de raad, net als verantwoordelijk wethouder Marlous Verbeek, veel belangrijker.

Tekort 
Wel heeft de raad gekeken naar het tekort dat is ontstaan met deze oplossing voor de westelijke zijde van het Keucheniusgebied.

Daarom is het college opgedragen om bij de ontwikkeling van het oostelijke deel van het gebied te streven naar een opbrengst die gelijk is aan de boekwaarde of zo mogelijk het tekort van de westelijke zijde kan compenseren.

Hogere bebouwing
Daarvoor wil de raad bij de ontwikkeling van dat gedeelte eventueel een hogere bebouwing toe staan. Wel moet dit in overleg gaan met de participanten.

In december wordt er een besluit genomen over het hele gebied. De gemeente is nu nog in overleg met Visser Bouwmaatschappij over de ontwikkeling hiervan. Visser bezit grond aan de oostelijke zijde van het gebied.

Lees woensdag meer in het HuizerNieuws

Uit de krant