Afbeelding
Hoe is het met...

Nadiah hoopt op Europees succes

Sport

HUIZEN - Het veelbelovende 15-jarige judotalent Nadiah Krachten uit Huizen heeft het wedstrijdseizoen afgesloten. In de serie 'Hoe is het met… ?' bespreken we de ambities voor komend seizoen.

"Ik heb mijn doelstellingen voor dit jaar gehaald", constateert Nadiah opgelucht. "Ik wilde graag meedoen aan judowedstrijden op Europees niveau en dat is gelukt. Dit jaar heb ik in Ehrfuhrt, Berlijn en Teplice in Tsjechië meegedaan met wedstrijden voor de Europacups." 

Tot de echt grote kanshebbers behoorde de inmiddels vijftienjarige judoka nog niet, maar ze hoopt dat dit volgend jaar wel gaat lukken.

Jeugd Olympische Spelen
Komend jaar is het vooral belangrijk voor Nadiah om op alle meetmomenten goed te zijn, zodat ze weer de kans krijgt om Europees te judoën. "Ik hoop dat ik dan op de Europacups wel een medaille pak, want dan krijg ik waarschijnlijk de kans om op het EK, WK of de Jeugd Olympische Spelen uit te komen. Het zou heel leuk zijn als ik naar alle drie kan gaan, maar als een van de drie lukt, heb ik ook mijn doel gehaald."

Uit de krant