Scheer & Foppen staat leeg, maar de leegstand is niet groot en er is ruimte voor nieuwe winkels.
Scheer & Foppen staat leeg, maar de leegstand is niet groot en er is ruimte voor nieuwe winkels.

'Leegstand van winkels in het dorp is niet zo groot'

Bedrijven

HUIZEN - "Ik ben totaal verbaasd over deze cijfers", zegt Gert Jan de Lange, een van de voorzitters van Ondernemersvereniging Hart van Huizen in reactie op het artikeltje van vorige week over de leegstand van winkels in Huizen.

Dat zou 9% zijn dit jaar. "Hier in het Hart van Huizen is het zo'n 3%, schat ik aan de hand van cijfers van Seinpost van vorig jaar."

Keucheniusstraat
Het is een belangrijk thema: winkelleegstand en hoe je het dorp aantrekkelijk houdt voor winkeliers en bezoekers. Zeker in het licht van de komende ontwikkelingen rond de Keucheniusstraat.

"Winkelruimte in het dorp is juist heel erg geliefd en er is ook ruimte voor meer winkels", stelt De Lange. "Ik liep een makelaar tegen het lijf die voor drie ondernemers hier op zoek is naar ruimte."

Kunnen
"Ook de winkel van M&S blijft hier open, terwijl er veel minder winkels van deze keten zullen zijn in de toekomst. Hier in een dorp van toch zo'n 44.000 inwoners blijkt het dus wel te kunnen."

Hij pakt het rapport van Seinpost erbij. "Dit is uit 2014. Toen werd de volgende conclusie getrokken: 'De leegstand per februari 2014 ligt rond de 5% en blijft ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 7% sterk achter.' Er stonden toen acht panden leeg met een winkeloppervlakte van 1.255 vierkante meter."

Relatief laag
"Dit onderzoek is recent nogmaals gedaan. Toen stonden er zes panden leeg met in totaal 650 vierkante meter winkeloppervlakte. Ook toen werd geconstateerd dat dit tegen de landelijke marktontwikkelingen in gaat. 'De conclusie is dat de leegstand in het centrum van Huizen zich op een relatief laag niveau bevindt'."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant