Afbeelding
Foto: aangeleverd

Voetbaltoernooi met 130 kinderen van naschoolse opvang; strijd om wisselbokaal

Sport

HUIZEN - Goed 130 kinderen deden donderdag 25 april mee aan het voetbaltoernooi van de buitenschoolse opvang van Kinderopvang Huizen. Want: “Lekker sporten en bewegen heeft een positief effect op de lichamelijke en mentale gezondheid van kinderen”, aldus de organisatie.

De afgelopen weken zijn Ramon van Zoelen, pedagogisch medewerker Stichting Kinderopvang Huizen (SKH,) en Justin Koenen, Sportadviesgroep Huizen, ontzettend druk geweest met het voorbereiden. “Door samenspel in een team en rekening met elkaar te houden, trainen kinderen sociale vaardigheden.”

Wisselbeker
Ook al staat plezier voorop en is meedoen is belangrijker dan winnen, viel er ook wat te winnen. “Met elke gewonnen wedstrijd konden de teams drie punten behalen. Daarmee maakte ze kans op de SKH CUP te worden. Na een aantal spannende wedstrijd was het uiteindelijk het team van sport bso Jump In 1, met de deelnemers; Mila, Kain, Chanphen, Laura, Laura, Jan, Maarten, Finn, Kyan, Lars, Sill, Tygo, Micah, Valentijn en Quinten, die er met de winst vandoor gingen.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Het toernooi werd gespeeld voor deze wisselbeker. Foto: aangeleverd

Zij nemen de SKH CUP mee naar locatie, welke volgend jaar weer als wisselbeker bij het volgende voetbaltoernooi ingezet wordt. Voor de kinderen die extra sportief spelen was er de sportiviteitsprijs, alle andere kinderen kregen een medaille mee naar huis.


 Foto: aangeleverd

Uit de krant