Afgelopen vrijdag is er hard gefietst tijdens de spinningmarathon in Xfitclub.
Afgelopen vrijdag is er hard gefietst tijdens de spinningmarathon in Xfitclub. Foto: Bob Awick

Spinningmarathon Team Up levert ruim 2.600 euro op

Sport

HUIZEN - De spinningmarathon van Team Up van afgelopen vrijdagavond was een groot succes. Met het evenement bij Xfitclub in Huizen is ruim 2.600 euro opgehaald voor voor Alpe d’HuZes / KWF.

“Onder begeleiding van vier ervaren spinninginstructeurs en de enthousiaste deelname van ongeveer 110 leden en niet-leden van de club, werd een wervelende en sportief energieke avond beleefd”, laat Erik Racke weten. Hij is onderdeel van het familieteam Team Up.

In de spinningzaal van Xfitclub stonden grote schermen waarop indrukwekkende sfeerbeelden van het evenement getoond werden. In de zaal hingen ook posters met inspirerende teksten. “Die onderstreepten nog eens waar het deze avond allemaal om te doen was: de bestrijding van kanker.”

Familieteam
Team Up is een familieteam uit Huizen dat dit jaar opnieuw met drie generaties (11 tot 68 jaar) meedoet aan Alpe d’HuZes. “We zijn bijzonder gemotiveerd om ons steentje bij te dragen aan de financiering van kankeronderzoek. Daarom fietsen wij op 6 juni, samen met 5000 deelnemers, één tot zes keer de Alpe d’Huez op.”

Benefietoptreden
Het team haalt niet alleen sponsorgeld op door het fietsen zelf, ook organiseren ze in de aanloop verschillende evenementen. De spinningmarathon is daar ondeerdeel van, maar ook het benefietoptreden in de Boerderij in Huizen op 25 mei.

Daar zullen Bartho Braat (o.a. bekend van GTST), Tamar Floor (o.a. diverse bekende musicals) op piano begeleid door Mark Lippe (o.a. dirigent bij Haarlems Bachensemble en docent conservatorium Utrecht), Koen Alvarez (Nederlands/Spaanse singer songwriter) en gastheer Johan Verheij (o.a. Theaterroute Huizen en regisseur van diverse musicals) belangeloos aan bijdragen.

Tickets en verdere informatie over o.a. het benefietoptreden is te vinden via: ad6teamup.nl

Uit de krant