Het preventieteam wil dit soort taferelen voorkomen
Het preventieteam wil dit soort taferelen voorkomen

Meer aandacht brandpreventie rieten kap

Algemeen

HUIZEN - De brandweer gaat meer aandacht besteden aan brandpreventie bij woningen met een rieten kap. 

In de brandweerkazerne van Huizen vond onlangs al een informatiebijeenkomst voor villabewoners plaats over brandveiligheid. Het maakte deel uit van de preventieprojecten van Brandweer Gooi en Vechtstreek. De bijeenkomst diende als een pilot en was in de eerste instantie gericht op de wijk Valkeveen in Huizen en Naarden. 

Tijdens de informatiesessie heeft de brandweer adviezen gegeven voor maatregelen die bewoners zelf kunnen uitvoeren om de brandveiligheid met betrekking tot hun rieten daken te verbeteren. Naast een presentatie van de brandeer met tips en adviezen, was er ook een bewoner aanwezig die zelf ervaring heeft gehad met brand in zijn rieten dak. De bewoners deden op de avond veel kennis op om zelf de maatregelen te treffen die hen helpen om brand te voorkomen of in een vroeg stadium te ontdekken.

"Het voornemen is om deze werkwijze breder in de regio uit te rollen, zeker na het succes van deze pilot. De bijeenkomst leverde veel belangstelling en positieve reacties op", aldus de brandweer.

Uit de krant