De kinderen hadden veel plezier tijdens de atletiekmiddag.
De kinderen hadden veel plezier tijdens de atletiekmiddag.

Kinderopvang Huizen bij atletiekvereniging op bezoek

Algemeen

HUIZEN - Zo'n 200 kinderen die ingeschreven staan bij Kinderopvang Huizen bezochten afgelopen woensdag 14 augustus Atletiekvereniging Zuidwal. Het resultaat van samenwerking tussen de twee organisaties was een clinic, een sportinstructiemiddag voor alle kinderen die ingeschreven zijn bij de kinderopvang.

Het weer was prima en afgezien van één enkel buitje kwamen de kinderen er genadig vanaf, terwijl het in andere delen van het Gooi blank stond. Het enthousiasme van de kinderen was groot, net als dat van de ruim dertig begeleiders, aangevuld met zo'n twintig Zuidwalvrijwilligers.

Alle 'echte' atletiekonderdelen kwamen aan bod, zoals verspringen, korte sprint, langeafstand lopen, én - nieuw bij de atletiekjeugd - het zogenoemde 'vortex werpen' dat in de plaats is gekomen van balwerpen. Het projectiel waarmee gegooid wordt houdt het midden tussen een tennisbal en een pijl. En wat bleek? Er liepen enkele verrassende natuurtalentjes rond; één kind gooide de vortex vijftig meter ver, op een gemiddelde van twintig meter.

Uit de krant