Het meeste geld kosten de vernielde ruiten.
Het meeste geld kosten de vernielde ruiten.

Cijfers vernielingen eerste helft 2014

Algemeen

HUIZEN - De cijfers 'vernielingen' over de eerste helft van 2014 zijn bekend. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is er sprake van een daling van 5.000 euro.

In het eerste half jaar van 2014 is er voor € 15.424,- schade aangericht in de gemeente Huizen. 'Een fors bedrag, dat we beter hadden kunnen gebruiken voor andere zaken', meldt de website van de gemeente.

De hoogte van dit bedrag wordt grotendeels veroorzaakt door vernielingen aan ruiten voor een bedrag van 6.628 euro en vernieling van een tuinmuur voor een bedrag van 3.941 euro. De graffitischade is toegenomen met ruim 1.900,- euro. Dat was 1.650 euro en is nu gestegen naar 3.562 euro. Schade aan afvalbakken is daarentegen gedaald naar 0.

Thermometer vernielingen
Vernielingscijfers worden uitgedrukt in de 'thermometer vernielingen' die de gemeente drie keer per jaar publiceert. "Zo willen wij op een overzichtelijke manier laten zien voor hoeveel euro er wordt vernield in Huizen. Hierdoor krijgen wij elk jaar een beter beeld van waar de vernielingen zijn gepleegd. Zo kunnen we snel in actie komen om deze schade te herstellen en kunnen we preventieve maatregelen nemen."

Uit de krant