De Belevingstuin is bedoeld om de zintuigen van de dementerende bewoners te prikkelen
De Belevingstuin is bedoeld om de zintuigen van de dementerende bewoners te prikkelen

Belevingstuin geopend op Open Dag De Bolder

Algemeen

HUIZEN - Vivium De Bolder aan de Akkerweg 57 houdt zaterdag 6 september van 14.00 tot 17.00 uur een Open Dag. Om 15.15 uur opent wethouder Janny Bakker dan ook de Belevingstuin die de zintuigen van de bewoners prikkelt.

Als huis voor mensen met dementie laat De Bolder graag zien waar zij goed in is: mensen met dementie een waardevol leven bieden. Het verzorgingstehuis opent daarom haar deuren en trakteert geïnteresseerden op mooie muziek, een lezing over dementie, een kijkje in een woning, heerlijke hapjes en een blik in de Belevingstuin. Ook voor mensen die zich willen oriënteren op vrijwilligerswerk in De Bolder geeft de Open Dag een goed beeld van de mogelijkheden.

Omgang met dementie
Bezoekers kunnen zich ter plekke aanmelden voor een rondleiding in een woning en op twee momenten, 14.30 uur en 15.45 uur, is er een speciale lezing over 'Omgang en communicatie bij mensen met dementie'. Vanaf 17.00 uur kunnen bezoekers in restaurant De Parel terecht voor een driegangendiner inclusief drankje voor de speciale prijs van € 9,99.

Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers ook meer informatie verkrijgen over de speciale maaltijdservice aan huis, voor iedereen die thuis wil genieten van de heerlijke en verse keuken van De Bolder. Voor slechts € 6,40 per hoofdgerecht bereiden de koks van restaurant De Parel een verse maaltijd die tussen 12.00 en 13.00 thuis wordt bezorgd.
 

Uit de krant