Pieter Broertjes overhandigt het certificaat aan Lex Abels.
Pieter Broertjes overhandigt het certificaat aan Lex Abels.

Voedselbank krijgt voedselveiligheidscertificaat

Algemeen

HUIZEN - Lex Abels, voorzitter van het bestuur van Voedselbank Gooi en Omstreken, kreeg aan het einde van de middag uit handen van Pieter Broertjes het voedselveiligheidscertificaat uitgereikt.

De voedselbank is hiermee een van de eerste 32 voedselbanken die het officiële certificaat van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in de wacht sleept.

Kwaliteit geborgd
"Het is van belang om ook als voedselbank te zorgen dat het voedsel dat wij verstrekken veilig is. Dan willen ook grote merken als Campina zich aan ons binden. Zij willen er namelijk van op aan kunnen dat hun kwaliteit gewaarborgd is", vertelt Abels.

De vrijwilligers die betrokken zijn bij de voedselveiligheid hebben een speciale opleiding gevolgd. "We letten bijvoorbeeld op de temperatuur van de producten." Ook werden er aanpassingen gedaan aan het distributiecentrum aan de Energieweg in Huizen.

De burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, kwam voor dit doel graag naar Huizen. "Ik mag hier alleen mijn ketting niet dragen, want ik ben buiten mijn gemeente." De voedselbank had specifiek hem gevraagd het certificaat uit te reiken, omdat in Hilversum het grootste aantal pakketten uitgedeeld wordt.

Vrijwilligers bedankt
Tijdens de uitreiking werden met name ook alle vrijwilligers bedankt die bij de voedselbank ervoor zorgen dat honderden mensen in de regio een pakket krijgen. Dit kreeg een instemmend applaus van de aanwezige vrijwilligers, die na de uitreiking hun jaarlijkse barbecue hadden.

Uit de krant