Afbeelding

Huis Schipperstraat wel of niet anders?

Algemeen

HUIZEN - Het huis aan de Schipperstraat 5-7 staat op vele folders. Ooit was hier het Bakkerijmuseum gevestigd. De nieuwe eigenaar heeft een verbouwingsplan ingediend en er zijn mensen die zich zorgen of het wel allemaal goed komt met het gemeentelijk monument.

De aanvraag zoals die er nu ligt betekent een wijziging van het uiterlijk. Er is zelfs een bestemmingsplanswijziging voor nodig.

Meer slaapkamers
De nieuwe eigenaar wil meer slaapkamers realiseren op de bovenverdieping en heeft daarom een gedeeltelijke nogverhoging aangevraagd. Bij een monument met cultuurhistorisce waarden in een beschermd dorpsgezicht, zoals bij de Schipperstraat, mag dit niet.

De welstandscommissie kan hiervan afwijken bij plannen die niet voldoen aan de gebieds- en objectcriteria, maar wél aan de algemene criteria van de welstandsnota. In dit geval zou er bij goedkeuring ook nog een bestemmingsplanwijziging plaats moeten vinden, die door de raad goedgekeurd zou moeten worden.

Emotionele brieven
Een van de mensen die zich zorgen maakt over deze ontwikkelingen is Jan Groothuis. Hij heeft al drie emotionele brieven geschreven aan het college.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant