Een artist impression van de nieuw te bouwen woningen en appartementen achter de Kostmand
Een artist impression van de nieuw te bouwen woningen en appartementen achter de Kostmand

Nieuwbouwplan valt goed bij buurtbewoners

Algemeen

HUIZEN - Zo'n honderd mensen waren vorige week dinsdagavond aanwezig op de informatieavond over het bouwplan voor de vlakte achter winkelcentrum De Kostmand in de wijk Stad en Lande Noord bij de Kotter en de Schokker. Wethouder Marlous Verbeek was blij met de opkomst en nog blijer met het resultaat. De nieuwbouwplannen werden door de buurt positief ontvangen.

Achter het winkelcentrum moeten volgens het plan uiterlijk 31 december 2016 54 sociale huurwoningen verrijzen met een maximale huur van 699 euro, gebaseerd op het prijspeil van 2014.

Daarnaast komen er 22 sociale eensgezinswoningen met een gemiddelde koopprijs van 200.000 euro met een marge van 2,5%.

Verplaatsen buurthuis
De grondopbrengst wordt door de gemeente gebruikt voor de werkzaamheden rond de bouw, zoals het woonrijp maken van het geheel. Een deel van de opbrengst zal gebruikt worden om buurthuis De Metamorfose te verplaatsen naar een leegstaand pand op de Landweg nummer 3.

"Dat idee van het buurthuis moet nog uitgewerkt worden", zegt Verbeek. "Er wordt op dit moment een programma van eisen opgesteld, maar het idee werd door de bewoners op de avond in ieder geval goed ontvangen. We streven ernaar om de overgang vloeiend te laten verlopen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant