Oscar Bulthuis gooide zijn leven om en werd zelfstandig ondernemer.
Oscar Bulthuis gooide zijn leven om en werd zelfstandig ondernemer.

Oscar Bulthuis: ondernemer, auteur en wereldreiziger

Algemeen

HUIZEN - 'Ondernemen is net reizen' is de titel van het boek van Oscar Bulthuis waarvan in anderhalf jaar tijd de derde druk onlangs is verschenen.

Na het schrijven van dit boek begon auteur en bedrijfseconoom Oscar Bulthuis op 1 november met de StartersAcademie, als aansluiting op zijn boek. En een ander boek van zijn hand is al even populair: 'De 99 leukste 5 minuutjes'. Daar zijn er inmiddels 1.500 van verkocht. Wat is zijn drijfveer?

Keerpunt
Oscar: "In mijn levensverhaal zit een keerpunt. Na mijn studie heb ik een half jaar in Indonesië gezeten waar ik marktonderzoek deed. Daar heb ik veel van geleerd."

"Terug in Nederland heb ik als marktonderzoeker gewerkt en later in de ICT. Omdat ik graag een wereldreis wilde maken heb ik na een aantal jaren mijn baan opgezegd om over alle zeven continenten van de wereld te reizen. Dat was zeer leerzaam; alleen al in het kader van de verbreding van je horizon op vele terreinen."

Overeenkomst
"De initiatieven en uitdagingen, maar ook de risico's en tegenslagen die je tegenkomt maken je ondernemend. Toen ik me dat realiseerde zag ik de connectie en de overeenkomst met het ondernemerschap."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant