Enthousiaste reacties tijdens de kerstlunch op de vernieuwde dagbehandeling.
Enthousiaste reacties tijdens de kerstlunch op de vernieuwde dagbehandeling.

Drukbezochte kerstviering bij vernieuwde dagbehandeling Vivium De Bolder

Algemeen

HUIZEN - De vernieuwde dagbehandeling in Vivium De Bolder hield vandaag een drukbezocht kerstfeest met rondleiding.

Er gaat veel veranderen in de zorg. Naast de ondersteuning vanuit de gemeente wordt er een groter beroep gedaan op mantelzorgers en de directe omgeving van iemand die ondersteuning nodig heeft.

Om klaar te zijn voor de veranderingen in de zorg heeft De Bolder hun dagbehandeling voor mensen met een vorm van dementie opnieuw ingericht.

Volgens een nieuwe formule gaan zij bezoekers individueel benaderen, waarbij zij een dagindeling en –programma naar eigen invulling kunnen samenstellen.

Kerstlunch
Al met al voor De Bolder genoeg aanleiding voor een extra feestelijke kerstlunch. Tientallen bezoekers en hun mantelzorgers genoten van een heerlijke lunch, muziek, zang, een prachtig kerstverhaal en uiteraard van elkaar.

"Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt door iedereen", aldus Rachel Leijdekkers, hoofd dagbehandeling van Vivium De Bolder. "Het zijn roerige tijden, waarin er veel verandert en de zorg niet altijd even positief in het nieuws is geweest."

Extra trots
Ze is er dan ook extra trots op dat het team, samen met de vele vrijwilligers, de stap naar een nieuwe aanpak heeft gezet.

"We merken dat bezoekers zich vrijer en meer ontspannen voelen en kregen ook tijdens de kerstlunch weer veel enthousiaste reacties van mantelzorgers. We zijn zelfs aan het onderzoeken of het mogelijk is om ook op zaterdag open te gaan. Dat is voor mij een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn."

Uit de krant