Afbeelding

Burgemeester wil debat met raad wel aangaan over vuurwerk

Algemeen

HUIZEN - Traditiegetrouw keek burgemeester Fons Hertog voor zijn nieuwjaarsspeech die hij vanavond hield terug op de gebeurtenissen op 31 december en 1 januari.

"Er is met name veel schade aan auto's in de Zenderwijk en aan de Gooilandweg. De politie is een onderzoek gestart, dus daar kan ik verder niets over zeggen."

Verder meldde de burgervader dat er veel schade is in het Holleblok. "Ook dat is onder de aandacht." Hij liet weten  het debat met de raad aan te willen gaan over het vuurwerk en de gevolgen ervan.

Vuurwerkmeldpunt
Ruben Woudsma, raadslid van het CDA en initiatiefnemer van het vuurwerkmeldpunt, was ook op de receptie aanwezig. Hij meldde desgevraagd dat hij meer dan 50 meldingen heeft ontvangen.

Dit waren er voor de vuurwerkverkoop nog maar 14. "Met name de laatste dagen van het jaar, de dagen dat vuurwerk wordt verkocht, is het aantal flink opgelopen."

Overhandigen
Woudsma gaat de meldingen eerst nog met zijn partij bespreken en denkt dat hij daarna de resultaten aan de burgemeester zal overhandigen. Voor de start van het meldpunt meldde hij al dat hij dit zou doen als het aantal klachten boven de twintig uit zou komen.

Lees meer over de nieuwjaarsspeech in de digitale versie van het HuizerNieuws

Uit de krant