Inwoners uit Huizen zijn welkom om mee te demonstreren in Hilversum meldt de burgemeester.
Inwoners uit Huizen zijn welkom om mee te demonstreren in Hilversum meldt de burgemeester.

Burgemeester demonstreert vanavond in Hilversum om aanslag Parijs

Algemeen

HUIZEN - Burgemeester Fons Hertog demonstreert vanavond om 18.00 in Hilversum op de Kerkbrink als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. Dit meldt hij op de website van de gemeente.

Hertog: "Gisteren, 7 januari, vond in Parijs een vreselijke aanslag plaats op cartoonisten, journalisten en politie. Het was ook een aanslag op onze vrijheid van meningsuiting en onze fysieke vrijheid, waar juist journalisten en politie dag en nacht voor in touw zijn."

Inwoners welkom
"Vanavond, 8 januari, om 18.00 uur zijn in Parijs, maar ook in ons land, demonstraties als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van deze terreuraanslag. Ook in Hilversum is om 18.00 uur een demonstratie op de Kerkbrink. Als inwoner van Huizen bent u daar van harte welkom. Ik ben daar als burgemeester van Huizen zelf ook bij."

"Ik roep u op, mede namens het gemeentebestuur, om in vrede en in verbinding met uw medemens en de vrijheid van meningsuiting op uw eigen wijze stil te staan bij deze afschuwelijke aanslag, de getroffenen en hun nabestaanden."

Uit de krant