Afbeelding

HOV: onderzoek naar meerijden Bovenmaatweg

Algemeen

HUIZEN / BLARICUM - De provincie Noord-Holland gaat kijken naar een andere meerijvariant van de HOV-route tussen het busstation Huizen naar de halte carpoolplaats in Blaricum. Niet over 't Merk, maar over de Bovenmaatweg in Huizen en de Stroomzijde in Blaricum.

Dat is het resultaat van het overleg dat de gemeenten Blaricum en Huizen hadden met gedeputeerde Elizabeth Post, die het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in haar portefeuille heeft.

Vrije busbaan
Huizen en Blaricum hebben onderzoek laten doen naar de mogelijkheid om de HOV-bus te laten rijden over 't Merk in Huizen in plaats van op de beoogde vrije busbaan langs de Bovenmaatweg in Huizen en door de Meent in Blaricum. Dat onderzoek toont voldoende aan dat de meerijvariant een reëel alternatief is, vinden de gemeenten. 

Alternatief
Het heeft de provincie ertoe gebracht een aanvullend onderzoek te doen naar een meerijvariant over de Bovenmaatweg in Huizen en de Stroomzijde in Blaricum, als mogelijk alternatief voor meerijden over 't Merk. Dit onderzoek is binnen enkele weken afgerond, daarna zal er opnieuw overleg plaatsvinden, zo meldt de provincie.

Uit de krant