Afbeelding

Steeds meer te weten over schilderende oudoom

Algemeen

HUIZEN - Tineke Veenenbos bracht voor een taxatiedag in kasteel Groeneveld in februari 2014 een schilderij mee van haar oudoom Pieter Veenenbos. Vanaf die dag is deze schilder voor haar weer gaan leven, door verhalen en opgedoken schilderijen.

Tineke, zelf kunstenares in Huizen, weet nog precies de reactie van de aanwezige kunstkenner, Toon Wildeboer: "Ik moest mijn naam opgeven. Hij zei meteen Veenenbos? Met dubbel E en B-O-S? En u heeft een schilderij van Pieter Veenenbos? Die heb ik nog gekend, hij trok veel op met mijn vader Roel Wildeboer, ze schilderden samen."

Het werd een lange dag, daar in Groeneveld.

Prachtige verhalen
In een interview in het HuizerNieuws vertelt Tineke dat ze steeds meer informatie over haar oudoom vindt. "Pas nog werd ik gebeld door iemand uit Brielle met prachtige verhalen over hem."

Paneel Blaricum
Ook zegt ze: "Ik weet dat Pieter Veenenbos ooit een paneel heeft geschilderd op een deur in Blaricum, dat moet voor 1965 zijn geweest. Het schijnt dat de nieuwe bewoners het paneel aan de binnenkant hebben gehangen. Ik ben zo benieuwd of dit paneel er nog is. Ik zou het fantastisch vinden als iemand dit verhaal herkent en mij er een foto van kan geven."

Lees het hele interview in de digitale editie

Uit de krant