De egelopvang krijgt ook een plek op de Landweg, waar de Meentamorfose naartoe verhuist.
De egelopvang krijgt ook een plek op de Landweg, waar de Meentamorfose naartoe verhuist.

Informatieavond over verhuizing Meentamorfose

Algemeen

HUIZEN - De gemeente Huizen, Versa Welzijn, Stichting Egelbescherming Nederland en Wijkpanel Stad en Lande lichten morgenavond, 28 januari, om 19.00 uur in wijkcentrum Meentamorfose aan de Schokker 4 de verhuisplannen van het buurthuis toe.

Buurtbewoners kunnen dan ook hun wensen voor de nieuwe locatie laten weten. Het wijkcentrum verhuist in het voorjaar naar het voormalige schoolgebouw aan de Landweg 3. In dit gebouw wordt ook de Stichting Egelbescherming Nederland uit Naarden gevestigd.

Egelopvang
Deze stichting vangt gewonde, zieke en verweesde egels en eekhoorns op, om deze na herstel weer terug te plaatsen in de natuur. Daarnaast geeft de stichting informatie en advies, onder meer op scholen. De Egelbescherming is een erkend leerbedrijf en werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Wijkcentrum
Wijkcentrum Meentamorfose biedt buurtbewoners van jong tot oud en mensen met een ggz-achtergrond al jaren een plek om activiteiten en initiatieven te ontplooien, vanuit de gedachte dat iedereen mee moet kunnen doen aan de samenleving.

Het centrum wordt voor een groot deel gerund door vrijwilligers. Het is ook de huisbasis voor het wijkpanel Stad en Lande en de buurtcoaches.

Samenwerken
De vestiging van beide partijen in één pand biedt een unieke gelegenheid om nauw samen te werken op het gebied van arbeidsparticipatie, vrijwilligerswerk en andere activiteiten.

Uit de krant