Het voormalige schoolgebouw aan de Landweg, waar het buurthuis en buurtpanel naar toe gaan verhuizen.
Het voormalige schoolgebouw aan de Landweg, waar het buurthuis en buurtpanel naar toe gaan verhuizen.

Buurtpanel Stad en Lande verder onder nieuwe naam Buurtpanel 1276

Algemeen

HUIZEN - Het buurtpanel van onder meer de wijk Stad en Lande gaat verder onder de naam Buurtpanel 1276. Omdat ook delen van de Zenderwijk en Bovenweg onder dit panel vallen, is er gekozen voor een meer overkoepelende naam.

De voorzitter, Joan van Haaften, maakte dit gisteren bekend tijdens de informatieavond van de verhuizing van de Meentamorfose. Vanaf mei van dit jaar zal dit wijkcentrum verplaatsen vanaf de Schokker naar het voormalige schoolgebouw aan de Landweg. Ook het buurtpanel zal meeverhuizen naar deze nieuwe locatie.

Verloedert
Het buurtpanel is een groep bewoners die zich richt op de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Het gaat hier om allemaal vrijwilligers. "Het gaat erom dat de buurt niet verloedert en je niet struikelt over een losliggende stoeptegel of aan de oppervlakte liggende boomwortels," schrijft het panel op hun site.

Ze werken samen met onder meer de gemeente Huizen, de politie en Versa Welzijn. Met de nieuwe naam hoopt de voorzitter dat de andere wijken zich ook meer aangesloten en vertegenwoordigt voelen bij het panel.

Lees meer over de informatieavond in het HuizerNieuws.

Uit de krant