De leden van het Huizer Bierbrouwersgilde malen mout voor het Huizer Alt
De leden van het Huizer Bierbrouwersgilde malen mout voor het Huizer Alt

Open Bierbrouwdag met glas-in-lood

Algemeen

HUIZEN - Het Huizer Bierbrouwersgilde bestaat 12,5 jaar en ter gelegenheid hiervan houden de gildeleden een Open Bierbrouwdag op zaterdag 14 maart. In hetzelfde pand is dan ook het proces van glas-in-loodbewerking te zien.

Tijdens de Open Bierbrouwdag wordt op diverse kleine brouwinstallaties een donkerkleurig bier van het type Duitse Alt gebrouwen. Voorbeelden hiervan zijn Diebels Alt of Hannen Alt, alleen is het Huizer Alt veel beter van smaak volgens het Huizer Bierbrouwersgilde.

Brouwproces
Het Altbier zelf is na deze brouwdag nog niet klaar, want er volgt nog een open vergisting, een gesloten vergisting en nagisting op fles. Het eindresultaat zal pas een maand of twee later te proeven zijn. Alle stappen van het brouwproces kunnen van nabij gevolgd worden.

Belangstellenden zijn van 9.00 tot 16.00 uur welkom in de tijdelijke brouwzaal aan de Kabelweg 1b en bij Kitty Glas-in-Lood.

Uit de krant