Wethouder Gerrit Pas (tweede van links) was een van de initiatiefnemers van dit eerste overleg
Wethouder Gerrit Pas (tweede van links) was een van de initiatiefnemers van dit eerste overleg

Wethouder Pas een van de initiatiefnemers van overleg regio over cultuur

Algemeen

HUIZEN - Wethouder Gerrit Pas uit Huizen heeft samen met wethouders Tijmen Smit uit Laren en Sandra Rijkom uit Wijdemeren het initiatief genomen voor een eerste bestuurlijk overleg tussen wethouders en burgemeesters uit de Gooi en Vechtstreek die over cultuur gaan.

Dit eerste overleg heeft dinsdag 24 maart plaatsgevonden in Singer Laren. Tijdens het overleg is gesproken over verbetering en behoud van de culturele voorzieningen voor bezoekers. Daarnaast is de link gelegd met economie en toerisme.

Regelmatig overleg
Het is de bedoeling dat in de toekomst regelmatig bestuurlijk overleg plaatsvindt over dit onderwerp bij verschillende culturele instellingen in de regio Gooi en Vechtstreek.

Cultuur en erfgoed zijn van grote waarde voor de Gooi en Vechtstreek. De samenwerking op dit gebied wordt als meerwaarde gezien.

Hoogwaardig
Door samen te werken kan een kwalitatief hoogwaardig cultureel aanbod worden gecreëerd en onderhouden, voor zowel inwoners als bezoekers van de regio.

Gehoopt wordt dat dit initiatief wordt gecontinueerd, want cultuur was de afgelopen jaren een ontbrekend element in de samenwerking.

Uit de krant