Scholengemeenschap Huizermaat doet het goed en wil graag meer leerlingen huisvesten.
Scholengemeenschap Huizermaat doet het goed en wil graag meer leerlingen huisvesten.

Twee miljoen gemeente voor renovatie Huizermaatschool

Algemeen

HUIZEN - Een renovatie van het oudste deel van Scholengemeenschap Huizermaat is nog maar een hamerklap verwijderd. Deze kan 23 april vallen als de gemeenteraad akkoord gaat.

Dat zit er dik in, want alle partijen zijn voor het voorstel, lieten al weten bij de behandeling van het stuk in de commissie.

Blij
Mark de Haas, lid van het college van bestuur van de Gooise Scholen Federatie en verantwoordelijk voor de huisvesting van onder andere de Huizermaatschool, is blij dat de school nog deze zomer met de verbouwing zou kunnen beginnen.

"We zijn al aan het praten met de gemeente sinds de zomer van 2013. Ondertussen zijn er een andere wethouder en een nieuwe raad, maar als de hamer valt en de raad gaat akkoord, is dat een perfecte timing."

Prioriteiten
De verlanglijst van de school was lang en daar konden de financiële middelen niet allemaal voor gevonden worden. Dus zijn er prioriteiten gesteld.

De gemeente betaalt twee miljoen, maar dan mag de school tot en met 2044 geen geld vragen voor totale nieuwbouw. De school zelf betaalt één miljoen euro.

Binnenklimaat
"Het sanitair, de cv en radiatoren vervangen, dat zijn dingen die we nu wat langer uitstellen. Vooropstaat dat het binnenklimaat verbeterd wordt. We willen een frisse school zijn. We noemen het licht en lucht kweken."

Ook wordt er verbouwd, waardoor er drie extra leslokalen komen en de school meer leerlingen kan aannemen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant