Showharmonie OBK is een van de deelnemers aan de taptoe
Showharmonie OBK is een van de deelnemers aan de taptoe
Koningsdag

Feest op diverse locaties

Algemeen

HUIZEN - De Oranje Stichting Huizen heeft voor Koningsdag maandag 27 april een uitgebreid en sfeervol programma samengesteld.

Er zijn onder andere activiteiten als de traditionele Oranjemarkt, kindervrijmarkt, spetterende dansdemonstraties, live-optredens van bekende artiesten, muzikale clownerie, shows en een taptoe. Het programma is verdeeld over diverse locaties. Het programma op het Oude Raadshuisplein en Plein 2000 staat elders op de site.

ORANJEMARKT: 10.00 tot 17.00 uur
De zeer populaire Oranjemarkt wordt ook dit jaar weer gehouden in winkelcentrum 't Hart van Huizen. De Oranjemarkt is geen vrijmarkt. De Oranjemarkt is te vinden in de Kerkstraat vanaf het Prins Bernhardplein, op het Oude Raadhuisplein en in de Kerkstraat tot aan de Langestraat. Tevens komen er op de Voorbaan, Lindenlaan en Achterbaan een groot aantal kramen te staan.

KINDERVRIJMARKT: 10.00 tot 17.00 uur
De Kindervrijmarkt wordt ingericht op de Kerkstraat vanaf de Langestraat tot het Gemeentehuis/Plein 2000 en de Gooilandweg tussen E. Ludenstraat en Melkweg en op het parkeerterrein aan de achterzijde van het gemeentehuis. De Kindervrijmarkt is gratis en alleen bestemd voor kinderen tot en met circa 12 jaar die met een kleedje op de grond hun spulletjes aan de man proberen te brengen. Begeleiders zijn van harte welkom. De plaatsen worden niet toegewezen. De kinderen kunnen 's morgens vanaf 07.00 uur zelf een leuk plekje uitzoeken, maar vol is vol! Het is voor volwassenen niet toegestaan om op de kindervrijmarkt goederen te verkopen. Het is ook niet toegestaan om kramen, partytenten en verkoopwagens op de kindervrijmarkt te plaatsen.

NAARDERSTRAAT: 10.00-17.30 uur
Diverse kinderattracties als luchtkussens, draaimolen, eendjes hengelen.

WAPEN VAN HUIZEN: 15.00-22.00 uur
Duo Side by Side en DJ Tjobo, sfeervolle livemuziek.

EETHUYS O DONDER: 16.00-22.00 uur
Livemuziek.

SV HUIZEN - TAPTOE: 20.00-22.00 uur
Hieraan werken de volgende korpsen mee: Jeugdkorps Bernhard, Muziek- en Showband Juliana, Jong Kamper Trompetterkorps, Drum & Bugle Corps Jong Beatrix, Showharmonie OBK en de Mac Laren Pipeband. Na de verschillende shows is er een massale finale waarbij 'Highland Cathedral', een koraal en 2 verzen van het Wilhelmus ten gehore worden gebracht.

Uit de krant