Oude legervoertuigen zijn te zien in Winkelcentrum Oostermeent zaterdag in het kader van Het Gooi Bevrijd. Foto: Het Gooi Bevrijd
Oude legervoertuigen zijn te zien in Winkelcentrum Oostermeent zaterdag in het kader van Het Gooi Bevrijd. Foto: Het Gooi Bevrijd

Bevrijdingsfeest in Winkelcentrum Oostermeent

Algemeen

HUIZEN - Winkelcentrum Oostermeent organiseert morgen, zaterdag 2 mei, van 14.00 tot 17.00 uur een groot bevrijdingsfeest.

Om 14.00 uur beginnen de festiviteiten met, onder meer, een optreden van de viermansformatie Band of 4 Brothers. Dit orkest neemt de bezoekers mee naar de periode 1944/1945.

Legervoertuigen
Rond de klok van 15.00 uur wordt de aankomst verwacht van ongeveer 60 oude legervoertuigen onder de noemer Het Gooi Bevrijd.

Deze voertuigen werden tijdens de bevrijding ingezet en worden door een stel enthousiaste mensen in prachtige staat gehouden.

De stoet met voertuigen zal vanaf Van der Tol opticiens het centrum op rijden en de voertuigen zullen in het gehele centrum worden opgesteld zodat bezoekers de ruimte krijgen om deze te kunnen bewonderen.

Bankjes
Ook in de straatjes richting Albert Heijn en Sonia zullen motoren en dergelijke staan. Er worden diverse tenten met bankjes geplaatst zodat ouderen een plaatsje uit kunnen zoeken om de karavaan te bekijken.

Tegen 17.00 uur zal de stoet weer vertrekken richting het kampement.

Lees meer over de bevrijdingsactiviteiten in de digitale krant.

Uit de krant