Een van de illustraties van Peter van Oost die in het lesboek staan.
Een van de illustraties van Peter van Oost die in het lesboek staan.

'Hoe interesseren we jonge mensen voor varend erfgoed?'

Algemeen

HUIZEN - "Op dit moment zijn er nog veel mensen die vroeger een opa of een bekende in de visserij hadden en die zo weten hoe het eraan toeging. Maar hoe interesseren we mensen die jonger zijn dan 40 jaar voor ons varend erfgoed die dat niet weten?"

Dat is een vraag die Gert Jan Schaap, secretaris van de Stichting Huizer Botters, stelt. Hij overhandigde als antwoord hierop onlangs het eerste exemplaar van het lesboek en de docentenhandleiding van 'Het varend erfgoed van Huizen' aan de wethouders Verhage en Pas.

ZuiderzeeSpan
Het lesmateriaal is een direct voortvloeisel uit de samenwerking in de coöperatieve vereniging ZuiderzeeSpan waar de Huizer stichting met vergelijkbare organisaties uit Elburg, Bunschoten en Harderwijk mee samenwerkt om het varend erfgoed te behouden en kennis over te brengen.

"De Botterstichting Harderwijk had al zoiets dergelijks en dat is voor ons de inspiratie geweest. Met de aankoop van de botterwerf door de gemeente was het tijd om met de Stichting Huizer Botters ook iets dergelijks uit te brengen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant